ŞEHRİ YÖNETENLER GENÇLER İLE BULUŞTU

0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Kaymakamlığı, İznik Belediyesi, TÜGVA İznik İlçe Temsilciliği ve Memur-Sen İznik Temsilciliği ortaklığı ile gerçekleşen program İznik Anadolu Lisesi toplantı salonunda Şehri Yönetenler Gençler ile buluştu.

Şehri yönetenler gençler ile buluşuyor programına İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, TÜGVA İznik İlçe Temsilcisi Engin Semerci, Memur-Sen İznik Temsilcisi Mahmut Kocadağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, İznik Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Bıçak ve öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler katıldı. Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Bıçak’ın açılış konuşması ile başlayan program İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söyleşi şeklinde devam etti.

ÖĞRENCİLER SORULAR İLE PROTOKOLÜ TERLETTİ

Protokol üyeleri söyleşi öncesinde kısa konuşmalar yaparak kendilerini tanıttıktan sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Öğrenciler protokol üyelerini soru yağmuruna tutarken, zaman zaman protokol üyeleri gelen sorular karşısında terledi. Bu döneme kadar hiç keş keleriniz oldu mu? Eğitim sistemindeki yarış doğru mudur? İlçemize nasıl bir vizyon katacaksınız ? Ne gibi Sosyal ve Kültürel Etkinlikleriniz olacak? şeklinde birçok sorular yöneltildi. Sorulan sorular her yönetici kendi kurumu ile ilgili öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi.

GENÇLER MESLEĞİNİZİ SEVEREK SEÇİN

Gençlerden gelen soruları tek tek yanıtlayan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmasın da ” Her insan dünya’ya gelir. Bu yön ve hedef koyacak kişinin kendisidir. Hedef seçtiğin yolda ilerlemek için yaptığın veya yapacağın mesleği veya işi sevmelisin. Severek yol almak insana haz ve hız verir. Severek yürünen o yoldaki engel ve virajlar insana güç verir. Kararsızlık en kötü olanıdır. Gençlere örnekler vererek yarım olan su bardağına bakış açılarını sundu. Kişinin ufuklarda yol alabilmesi için hayata iki yönden bakması gerekiyor” dedi. Ayrıca Kaymakam Pehlivan Toplumda bir eksik varsa onu tamamlayan siz olun gençler diyerek öğütte bulundu. Havanın yoğun kar yağışlı olması ve taşra mahallelerindeki yolların kapalı olması dolayısı ile Kar Tatili Müjdesini verdi.

BİRLİKTE İZNİK’E VİZYON KATACAĞIZ

Öğrencilerden gelen gençlere yönelik projeler ve etkinlikler ile ilgili soruya yanıt veren Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik’te alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, bundan sonraki süreçte artık İznik’te büyük projelere yönelik mesailerimiz sürecek dedi. Başkan Osman Sargın, özellikle gençlere yönelik faaliyetlerin yanı sıra, gençlerin kullanabilecekleri yeni projeleri de hayata geçireceklerini belirterek, spordan, kültüre, sosyal hayattan, gençlik merkezlerine kadar bir çok proje planlamamızda var. Yapmakta olduğumuz Kültür Merkezi aynı zamanda Gençlik Merkezi olarak sizlerin hizmetinde olacak” dedi. Her İnsanın bir sorumluluk taşıması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Osman Sargın, Gençler sizler nasıl bir İznik tasavvur ediyorsunuz ? şeklinde sorusuna ise gençleri parlak fikirlerini sundular.

ŞEHRİ YÖNETENLER GENÇLER PROJEMİZ TÜM LİSELERDE

Türkiye’nin Gururu İznik’in İncisi Anadolu Lisesi Mezunu TÜGVA İznik İlçe Temsilcisi Engin Semerci yaptığı konuşmada ” Şehri Yönetenleri Siz Gençlerle buluşturarak sizlerin ufkunuza katkıda bulunmak ve İznik Vizyonuna sizlerin önerileriniz ile yön vermektir. Bu güzel projenin oluşmasında bizlere destek olan İznik Kaymakamı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Lisesi yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Kendinize olan özgüven ile siz gençlerin birbirinden güzel soruları sormanız bizleri daha çok heyecanlandırdı. Sizlerin de bu ufuk yolculuğunda bizlerle hareket etmeniz bizleri güçlendirecektir. Katkı ve desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederim” dedi.

Programın sonunda gençler katılımcılara çiçek takdim ederek, teşekkür etmesinin ardından birlikte fotoğraf çektirdiler.


Leave A Reply

Your email address will not be published.