Şeftali, Domates ve Kabak Tarlada Kaldı!

0

Her yıl üreticisini sevindiren şeftali, bu yıl üreticisini büyük hayal kırıklığına uğrattı. Dalında bırakılan tonlarca şeftali, çürümeye terk edilirken, şeftalisine Pazar bulamayan üreticiler de, ne yapacağını şaşırmış durumda. Duruma isyan eden üreticiler Şeftali 40 kuruş fakat onuda alan yok Aroma’da artık ürünümüze almıyor, pazarlara baktığımızda ise Şeftalinin 3-4 liradan satıldığını görüyoruz bu nasıl bir çelişkidir anlamak mümkün değil diyerek isyan ettiler.

Kabak 50 Kuruş Ama Alan Yok…

Ürünleri para etmeyen çiftçiler topladıkları kabaklara alıcı çıkmayınca kabaklarını çöpe döktü. Çiçeklide çiftçilik yapan Fırat Turus Ürünlerinin para etmemesi dolayısıyla perişan olduklarını vurgulayarak yetkililerin sorunlarına acil olarak çözüm bulmalarını istedi.

Domates 70 Kruş…

Domates tarımının riski çok yüksek ve zor olan bir üretim olduğunu ifade eden İznikli çiftçiler domatesteki girdi maliyetleri hesaplandığında şuan alım yapılan fiyata denk geldiğini bu maliyetler içersinde işçiliğin yer almadığını belirttiler. Ürettikleri domatesin diğer illerdeki tüketiciye uçuk fiyatla ulaşmasına tepki gösteren çiftçiler domates pazarda 2-2,5 lira arasında, manavda ise 2,5 lira ile -3,5 liradan satıldığını ifade ederek bu sistemde Üreticinin de tüketicinin de mağdur olduğunu ifade ettiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.