Pithiviers’e Türk Bayrağı ve İznik Tabelası

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Kardeş Şehir Pithiviers’e çıkarma yaptı. Başkan Sargın ve Belediye Meclis Üyelerini Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ve meclis üyeleri karşıladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Dördüncü Kardeş Şehir olarak Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediyesi ile 3 Kasım 2015 tarihinde kardeşlik protokolünü İznik Belediye Başkanlığı Makamında imzalamıştı. Bu çerçevede İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis üyeleri Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland’ın davetlisi olarak 13-17 Ocak 2016 tarihlerinde iadeyi ziyarette bulunmakta.

Kardeş şehir Pithivers’te olmaktan duyduğu memnuniyet dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” Pithiviers Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile birlikte bu gün şehir meydanına Türk Bayrağı ve İznik 2340 km yazılı tabelayı dikmek bizleri onurlandırdı. İnanıyorum ki bu kardeşliğimiz gün geçtikçe pekişecek ve gelişecektir. Her İki Belediye de hayırlı olsun” dedi.

Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ise yaptığı konuşmasında” Sayın başkan ve çok değerli delegasyonlarımız sizleri aramızda görmek bizleri ziyadesi ile çok mutlu etti. Bu güzellikler Türkiye ve Fransa ile her iki belediyemize hayırlı olsun. Sizler bizlerin, Bizler de sizlerin dördüncü kardeş şehrimiz olduğumuz bir güzel tesadüf oldu. Bu gün siz değerli delegasyonla birlikte bunun anıtı dikiyoruz. Bu dostluklarımız ilelebet sürecektir” dedi.

Başkan Sargın ve Belediye Meclis üyeleri rehber eşliğinde tarihi yerleri ziyaret ettiler.


Leave A Reply

Your email address will not be published.