Özel Yenigünebakan Rehabilitasyon Merkezi’ne Coşkulu Açılış…

0

Açılış törenine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar, kurum ve kuruluşların müdürleri, Siyasi partilerin temsilcileri, Oda başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Özel Yeni Günebakan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Özlem Onat Sarı konuşmasında “Sevgili misafirlerimiz kurumumuzun yeni hizmet binasının açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Özel Yeni Günebakan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz özel gereksinimli bireylerin eğitim haklarından maksimum düzeyde yararlanarak, öz güvenini kazanmış, üretken, topluma uyumlu bireyler yetiştirmek amacıyla 18 Aralık 2007 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak ilçemizde hizmet vermeye başlamıştır. Bilinenin aksine kurumumuzda verilen eğitim ücretsiz değildir.2006 yılından buyana devletimiz bu konuda ki hassasiyetini göstermiş, özel gereksinimi tespit edilen bireylerin eğitim ücretlerini sosyal güvencesine bakmaksızın karşılamaya başlamıştır. Bizlerde Özel Yeni Günebakan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlayabilmek için yeni binamızda odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanlarımız, psikolojik danışmanlarımız, destek eğitim uzmanlarımız, okul öncesi ve çocuk gelişimi öğretmenlerimiz ile beraber yeni eğitim programlarımızla hizmet vermeye devam etmekteyiz. Ülkemizde bulunan yaklaşık 2000 rehabilitasyon merkezi arasında gerek bünyesinde bulunan programlar, gerekse fiziksel yapısı itibariyle üst sıralarda olmak bizlere gurur vermektedir. Bu gururu bizimle paylaşmak üzere katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan’a, Sayın Belediye Başkanımız Osman Sargın’a, Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Semerci’ye ve çok kıymetli misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Gün geçmiyor ki güzel ilçemiz İznik’te yeni hizmetleri görüyor, gün geçmiyor ki yeni yatırımlara hep birlikte şahit oluyoruz. Ve bundan dolayı bizlerde mutlu oluyoruz. Bugün böylesine güzel bir eğitim kurumunun açılışında bir aradayız. Yeter ki insanımız düşünsün yeni fikirler ve projeler üretsin. Devletimiz bu tür düşüncelere, fikirlere ve projelere her geçen günü büyük destekler sunuyor. Bu eğitim kurumunun da yapımında emeği geçenlere İznikliler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesi önemli kurumlar ile kardeşlerimizin topluma ve hayata adaptasyonlarına katkı sağlanacak. Ben şimdiden hepinize teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan konuşmasında “Sevgili misafirler öncelikle bu özel eğitim ve iyileştirme merkezinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ve bu açılış vesilesiyle de birkaç şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. Tabi devletimizin pek çok temel hizmet alanı var. Eğitim gibi sağlık gibi, tarım gibi, alt yapı hizmetleri ve özellikle güvenlik gibi çok temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda yatırım alanları, hizmet alanları var. Bunlar arasında sosyal devlet olmanın ilkeleri arasında bulunan ve özellikle de toplumda dezavantajlı gruplar olarak bilinen vatandaşlarımızın hizmetle buluşması onların sosyal durumlarının, ekonomik durumlarının iyileştirilmesi de devletimizin en temel görevleri arasında yer alıyor. Devletimiz özellikle son 10 yılda Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla adeta imkânlarını seferber etti. Hepimiz biliyoruz ki maalesef geçmişte engelli olmak, engelli ailesi olmak, sokağa çıkılmayan, etkinliklere katılamayan yani hicap duyulan hali ifade ediyordu. Engelli aileler kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlardı. Onların gidecekleri okullar bulunmuyordu veya gönderemiyorlardı. Ama şimdi Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesinde açılan özel eğitim sınıfları var. İznik ilçemizde de pek çok okullarımızda gerek merkezde gerek kırsal mahallelerde ki okullarımızda bu sınıflar mevcut. Birde devletimizin finansmanıyla işte bugün olduğu gibi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de tüm ülkemizde ve ilçemizde her geçen gün artıyor. Genç kardeşlerimiz buralarda aldıkları eğitimler ile topluma adapte olarak iş hayatına giriyor ve üreten bir birey oluyor. Buda gerçekten gurur verici ve bizleri mutlu eden bir tablo.Bu eğitim merkezinin oluşumunda tepeden tırnağa emeği geçen herkese İlçe Kaymakamı olarak teşekkür ediyor, bu merkezde eğitim alacak kardeşlerimize ve ailelerine de şükranlarımı sunuyorum ” dedi.

Program sonunda protokol üyeleri kurdeleyi keserek Özel Yeni Günebakan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.