Kıraathaneler Aslına Dönüyor…

0

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş” projesi kapsamında Yıldırım Yunus Emre Gençlik Merkezi üyeleri bugün İznik’e gelerek Kapalı pazar yerindeki kıraathaneyi ziyaret edip beraberinde getirdikleri kitapları burada okuduktan sonra kahvehanenin içerisinde mini bir kütüphane oluşturdular.

Yıldırım Yunus Emre Gençlik Merkezi üyelerine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Gençlik Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun’da eşlik etti.

Günümüzde daha çok çeşitli oyunların oynandığı kahvehanelerin, kitap, gazete gibi çeşitli yayınların okunduğu kıraathanelere dönüştürüldüğünü söyleyen İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan “Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş” projesi kapsamında kıraathanelere eski misyonu yeniden kazandırılıyor. Sizlerinde bildiği gibi bizlerde İznik genelinde başlattığımız “Okuyan Şehir Ulema Yuvası İznik” projesi ile yine bu doğrultuda bir çalışma yürütüyoruz amacımız bu projeyi ilçenin genelini kapsayacak şekilde yaymak ve müşterilerin kitaplarla haşır neşir olmasına sağlamak. Kıraathaneler geçmişte entelektüel alt yapının geliştirildiği ve sosyalleşmenin önemli bir aracı idi fakat şimdilerde artık bu mekanlar çay kahve içilen ve çeşitli oyunların oynandığı mekanlar haline geldi. Fakat yapılan bu projeler ile Kıraathane kültürü yaşatılarak, günümüz gençliğine yararlı olacak şekilde gelecek kuşaklara aktarılacaktır” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.