KANOCULAR İZNİK’TE BULUŞTU…

0

Dünyanın birçok ülkesinde kendilerine has toplulukları mevcut olan kano severler, bu kez 4 medeniyete başkentlik yapmış, tarihi ve doğal güzelliği ile korunmuş bir bölge olan İznik’te buluştular.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Doğa Sporları Kulübü’nün destek verdiği festival 1 -2 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiyenin 5. Büyük gölü olan İznik Gölün’de gerçekleşiyor. Bugün sabah saatlerinde İzzet Peşte Su Sporları Merkezinde toplanan kano severler, buradan suya indirdikleri kanoları ile Yerleşim alanı içinde kalan, balıkçı barınağı civarındaki sazlıklar ve Çakırca Köyü civarındaki sazlıklar, 2014 yılında keşfedilen batık bazilika ve bu çevrenin oldukça bakir ve nadide noktaları ile su kuşları, kurbağalar ve zararsız su yılanlarının yer aldığı güzellikleri keşfe çıktılar.

İlk kez yapılan kano festivali için konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” Göreve geldiğimiz günden itibaren Sosyal, Kültürel, Tarih ve spor alanlarında ilçemizi tanıtmak ve bu güzellikleri insanlığa sunmak için birbirinden güzel projeleri hayata geçirdik. Türkiye’nin birçok bölgesinde düzenlenen kano festivalleri, bu kez 4 medeniyete başkentlik yapmış, tarihi ve doğal güzelliği ile korunmuş İznik’te yapıyoruz. İznik’in tanıtımı için her yıl yaptığımız Triatlon yarışları, Uluslararası İznik Ultra Maratonu, Güreş ve şimdi de İznik kano festivali ile İznik şenleniyor” dedi.

Bu yıl bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten İznik Doğa Sporları Kulüp Başkanı Soner Sarıhan “İznik Gölü Türkiye’nin 5’nci büyük gölü. Amacımız festivali geleneksel hale getirerek medeniyetlerin beşiği İznik’i daha çok kişiye duyurmak ve tanıtmak. Herkesi tarihin, doğanın, suyun izinde buluşmaya davet ediyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte bizlere destek olan Bursa Valiliğine, İznik Kaymakamlığına, Bursa Büyükşehir Belediyesine, İznik Belediyesine, Harline Nutrition ve Köfteci Yusuf’a , festivalimize katkılarından dolayı ise Kano Diyarı, Kano Akademi, Kanoist, Büyük Ayı, ve İzdak’a teşekkür ederiz” dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Kano Festivalinde kanoseverler İznik kıyılarını kanoyla geziyor olmanın yanında, gölde “küreksiz kano yarışı, kano çekme yarışı, karton kano yarışı” gibi eğlenceli yarışlarla keyifli zamanlar geçirecekler. Festivale onur konuğu olarak katılan Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu ve Büyük Okyanusu motorsuz ve yelkensiz bir tekne ile kürek çekerek geçen ve kendi kas gücü ile devrialemi başaran ilk insan olan Erden Eruç da kanoseverlere bir sunum gerçekleştirecek.

Leave A Reply

Your email address will not be published.