İznik’ten TÜRSAB Çıkarması

0

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’un başkanlığında İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, TÜRSAB Genel Sekreter Çetin Gürcü, TÜRSAB Projeler Danışmanı Dr. Oğuz Demir, Güney Marmara Genel Sekreteri Beyti Kesim, İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü ve İznik Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Serkan Acar, Güney Marmara bölge üyesi Necmi Yılmaz, Vecdi Gülmez ve Gülşen Erice, İznik Kent Konseyi üyeleri İhsan Karadayı, Vahit Çil katıldı.

İznik Turizm geliştirilmesi konusunda yapılan toplantı Çalışma Grupları, Altyapı değerlendirilmesi, nasıl bir yol haritası ile hareket etmeliyiz konuları ele alındı. TÜRSAB ile İznik yöneticilerinin oluşturduğu çalışma grupları ilk toplantıyı İznik’te yapacak. Ayrıca İznik Tanıtımı için TÜRSAB’ın dergisinde ve İZMİR Fuarında yer verilecek. İznik’te yerinde yapılacak incelemeler, tespitler sonrasında projelendirme aşamasına geçileceği bildirildi.

Türk Turizminin son 15 yıldaki gelişimi, zorluklara rağmen iki katına çıkan büyümeyi yakalandığı belirtildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy yaptığı konuşmasında” Bize düşen ne varsa biz ekip olarak hazırız. Bir çininin tanıtımı iki İznik’in tanıtımı, üç pazarlaması ve projesi. Bunun için yetkili arkadaşlarımız burada Oğuz bey proje bölümünde, Çetin bey genel sekreterimiz bu konularda hem tecrübeli hem bilgili benim sağ kolum. Dolayısıyla İznik için yapılacak çalışmaları birlikte yürütülecek. İznik’e ne kadar sahip çıkarsak İznik gölünü, tarihini ve turizmini kurtarmış oluruz. Türkiye’de dört Ayasofya mevcut. İznik, İstanbul, Trabzon ve Rize’ bulunmakta. İznik iki önemli konsüllerin yapıldığı bir merkez. Yine İznik Gölünde bulunan Bazilika, Turizm açısında büyük öneme sahiptir” dedi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise “Dört Medeniyete başkentlik yapmış, tarihi dokusu, doğası, İznik gölü, İznik Çinisi, Tarımı ve Turizm’i ile harika bir şehir. Bu enlere sahip bir şehri hep birlikte koşturmalı ve coşturmalıyız. TÜRSAB ile yaptığımız toplantı İznik’e farkındalık getirecek. Karşılıklı fikir alışverişlerin yanında önemli çalışma grupların oluşması, İznik Turizmine yol haritası belirlenmesinde önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise ” İznik Tanıtımı için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İznik Turizmini canlandırmak için o yüzden bugün TÜRSAB’ı ziyaret ettik. Onlarla birlikte Turizm haritasını belirledik. İznik Turizm çalışmalarını TÜRSAB ile şekillendireceğiz. Burada yapılması gerekenleri kurduğumuz çalışma grupları, ajans ve danışmanlarımız sürdürecek. Bu yapılan toplantı ve çalışmalar İznik Turizmine büyük ivme kazandıracak. İlçemizde Altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra İznik’te büyük bir Turizm patlaması gerçekleşecek. İznik TÜRSAB ile birlikte coşacak” dedi.

Toplantıdan sonra İznik Kaymakamı Pehlivan ile Belediye Başkanı Sargın, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş’a İznik Çinisi Fincan Takımı ve Sürahi hediye etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.