İznik’te Sokak Oyunları Şenliği

0

İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Sokak Oyunları Şenliği’ne İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürleri Filiz Baran ve Tevfik Kaşıkçı, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Pehlivan “Öncelikle Sokak Oyunları Şenliği’ne hoş geldiniz. Hepimiz şuan teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu yüzden geçmişte ki birçok oyunlarımızı unuttuk veya yenil nesiller olarak bilmiyoruz. Bunları bir nebze de olsa hatırlatmak, yeni nesillerimizin hayatlarında uygulamalarını sağlamak amacıyla Sokak Oyunları Şenliği’ni gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu tür aktiviteler genç nesillerimizin fiziksel, bedensel ve zihinsel açıdan da gelişmesine katkı sağlayacak oyunlardır. Bu mekânlar siz minikler geldiği sürece, sizler buralarda olduğu sürece çiçek açıyor. Bu etkinliğin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ve katılanlara ayrı ayrı teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Stadyumda gerçekleştirilen etkinlikte unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları olan yakan top, mendil kapmaca, halat çekme, sek sek, ip atlama, yumurta taşıma, çuval yarışı, ok atma, penaltı vuruşları ve engelli parkuru oyunları protokol üyelerinin de katılımıyla oynandı. Minikler oynanan oyunlar ile doyasıya eğlendi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.