İznik’te Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

0

Palyatif bakım Merkezinin açılışına İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, İdari Hizmetler Başkanı Op.Dr. Muhammed Günaydın, birlik başkanı Uzm.Dr. İsmail Özcan, Mali hizmetler başkanı Av. Muhlis Eren, İl Sağlık Müdür yardımcısı Abidin Sağlam, Ak Parti ilçe başkanı Mahmut Hersek, Hastane başhekimi Op.Dr. Aybars Alemdaroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, İznik Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı ile siyasiler ve vatandaşlar katıldılar.

Bakım merkezinin açılışında konuşan başhekim Alemdaroğlu ” Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanımlamak ve porno değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarım hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek üzere palyatif bakım merkezi hastanede oluşturuldu. Burada kabul edilen hastalara mümkün olan tedavinin maksimumunu sağlamanın yanı sıra kişilerin beslenme sorunlarım gidermeye yönelik ” Diyetisyen” desteği maksimum psikoloji iyilik halini sağlamaya yönelik “Psikolog” desteği veriliyor” dedi.

8 yatakla hizmet verecek

İznik Devlet Hastanesi bünyesinde 8 yataklı olarak hizmete açılan merkezde hasta kabulüne başlanırken, merkezde 1 sorumlu uzman hekim , 5 hemşire, 1 diyetisyen, 1 psiklolog ve 1 fizyoterapist görev yapıyor. Merkezde, hastanın ve ailesinin yaşamını tehdit eden sorunlarla karşılaşıldığında ağrının ve diğer fiziksel, psikososyal ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesi, tedavi ile acı çekmenin önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesi sağlanacağı belirtildi.

Palyatif Bakım Merkezi’nde aileye dinlenme desteği sağlanarak, ölüm sırasındaki bakım ve yaş sürecinin sağlıklı gerçekleşmesini kendisine ilke olarak edinilerek, hastanın yaşamını aktif kılmak için yaşam desteği de sağlanıyor.


Leave A Reply

Your email address will not be published.