İznikspor – Zaferspor Maçında Olaylar Çıktı…

0

Bugün saat: 16.30 ‘da Orhangazi Göl Tesislerinde oynanan İznikspor – Zaferspor maçının ardından olaylar çıktı. Polis taraftarlara jop ve bibergazı ile müdahale etti.

Bölgesel Amatör Lig yükselme müsabakalarının üçüncü haftasında İznikspor ile Zaferspor karşı karşıya geldi. Maç Zaferspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona ererken maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın taraftarları birbirine girdi.

Yağmurlu bir havada oynanan maça her iki takımda kontrollü başladı. Maçın ilk dakikalarında Zaferspor’un yakaladığı posizyonun ardından iki takımda pozisyon üretmekte zorlandı maçın ilk yarısı böyle bitecek derken Zaferspor maçın 45.dakikasında golü buldu. Onsekiz içerisine şişirilen topta İznikspor defansı bir türlü topu uzaklaştıramadı altı pas içerisinde yaşanan karambolde top Emre’nin önünde kaldı. Emre’ye ise sadece topa dokunmak kaldı.

Zaferspor son dakika golü ile soyunma odasına avantajlı gitti.

Maçın ikinci yarısında İznikspor daha derli toplu bir oyun sergiledi. Zaferspor ise 1-0’ın avantajı ile kontra atak bir futbolu tercih etti. Maçın son çeyreğinde Zaferspor kalesine yüklenen İznikspor kaptırdığı bir topta Mehmet kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası dışarısından Mehmet’i düşüren kaleci Uğur 80. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Sertleşen müsabakada 90. dakikada İznikspor’lu Şaban’a sert bir faul yapan Zaferspor’lu Edip ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Oyun dışına çıkarken İznikspor taraftarı ile polemiğe giren Edip taraftarlara el kol hareketi yaparak tahrik edince saha bir anda karıştı. Maçın sonuna beş dakika ilave eden hakem çıkan olayların ardından uzatma dakikalarının bitmesini beklemeyerek maçı bitirdi.

Soyunma odasına giden Zaferspor’lu futbolcularda İznikspor taraftarı ile ağız dalaşına girince ortalık daha da gerildi. İznikspor taraftarlarının ise futbolculara yabancı madde atması bize hiç yakışmadı. Bu yaşananların ardından Zaferspor taraftarı toplu bir şekilde gelerek olay yerindeki 10-15 kişilik İznikspor taraftarına saldırıp otobüsün camını kırdı.

Polis çıkan olayları bastırmak için taraftarlara jopla ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında polis Zaferspor’lu bir taraftarı polise mukavemet ettiği gerekçesi ile gözaltına altı. Arkadaşlarını polise vermek istemeyen taraftarlar ile polis arasında da bir arbede yaşandı. Olay yerine gelen takviye ekiplerinin de müdahalesi ile çıkan olaylar yaklaşık yarım saat sonra bastırıldı.

Galip olmasına rağmen bir futbolcunun yaptığı Terbiyesizlik iki camianın dostluğuna da gölge düşürdü.


Leave A Reply

Your email address will not be published.