İznik’e Hayvan Oteli

0

Başkan Sargın Sokak Hayvanları Sahiplendirme ve Hayvan Oteli Merkezi çalışmalarını Amerika Southern Üniversitesi Türkiye Özel Temsilcisi Osman Kandara ve İznikli Hayvanseverler ile ziyaret ederek inceleme de bulundu. Fen İşleri Müdürü İsmail Acar’dan bilgi alan Akademisyen heyeti daha sonrasında açıklamada bulundu.

Belediye Başkanı Osman SARGIN yaptığı açıklama da; “İznik’imizi Hayvan Barınağı ile buluşturmak üzereyiz. Barınak bitmek üzere. Barınak İznik’in şartlarına göre çok güzel bir şekilde dizayn edildi. Barınak içerisinde 15 köpek kulubesi olacak yani bir nevi modern bir hayvan oteli şeklinde olacak. Bunların haricinde, doğum yapmış köpeklerin yavruları ile birlikte barındırılacağı alanlar mevcut. Tüm bunların yanı sıra hastalıklı hayvanlar için karantina alanı da var. Gönüllü veteriner arkadaşımız da burada bir hayvan hastanesi niteliği taşıyacak bir çalışmaya imza atacak. Ayrıca Evinde hayvan besleyen ve gezmeye gidecek hemşehrilerimizin hayvanlarını emanet edeceği bir bakıcı servisi niteliğinde hayvan otelki mevcut. Burası sahipsiz hayvanlar için yaşam alanı olacak. Ayrıca barınağımızda sahiplendirme sistemi de hayata geçirilecek. Sokak Hayvanları Sahiplendirme ve Hayvan Oteli Merkezinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Amerika Southern Üniversitesi Türkiye Özel Temsilcisi Osman Kandara ise yaptığı açıklama ile uygulanan modelinin Amerikadaki barınaklarda uygulanan model ile eşdeğer olduğunu belirterek ; “Baton Rougeden geliyoruz. Bu barınak çalışmasını görünce çok hoşumuza gitti. Bu uygulamanın aynısı Baton Rouge’deki barınakta var. Amerikadaki Barınak sisteminin aynısını İzink’te uygulamanız çok hoşumuza gitti. Sizi tebrik ediyoruz.” dedi.

İznikli Hayvanseverler çalışmalara gönüllü olarak destek vererek, Belediye ile birlikte Sokak Hayvanları Sahiplendirme ve Hayvan Oteli Merkezini hayata geçiriyorlar. Hayvanseverler Belediye Başkanı Sargın’a ve çalışmayı yürüten personele teşekkür ettiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.