HALK EĞİTİM YIL SONU SERGİSİNİ AÇTI

0

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslara devam eden kursiyerlerin 2015-2016 dönemine ait çalışmalarını içeren serginin açılışına Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler, Kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ablak ” İlçemiz genelinde bu güne kadar 38 branşta 204 kurs açılmıştır. Bu kurslara 2093 bayan 1275 erkek olmak üzere 3368 kursiyer katılmıştır. Bu sayı ilçe nüfusumuzun %10’una tekamül etmektedir. Açık Öğretim lisesinde 813, Açık Öğretim Ortaokulunda ise 380 öğrencimiz bulunmaktadır. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza olmak üzere herkese teşekkür ederim ” dedi.

Öğrenmenin yaşı yoktur diyen İznik belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada ” Özellikle Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu bu Eğitim ve Öğretim yatırımları ileriye yönelik ekonomik bir yatırımdır. Bütün ev hanımların ekonomiye katkı sağlamaları demektir. Öğrendiklerini başkaları ile paylaşması ve bir uğraş ile meşgul olması sağlıklı bir hayat içinde önemlidir. Bu kurslara katılarak sertifikalarını alan herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Temelde Eğitim ve Öğretim hizmetleri Örgün Eğitim ve Yaygın Eğitim olarak iki başlık altında toplandığını belirten İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ” Halk Eğitim Merkezi Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında Yaygın Eğitim bölümünü yürütmektedir. Hizmet alanda çeşitlilik göstermektedir. Binlerce İznikli vatandaşımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Önümüzdeki yılda bu artarak devam edecektir. Bu kursların gerçekçi ve dolu dolu olması çok daha önemli olan bir husustur. Kursların topluma fayda ve ekonomiye katkı sunmasıdır. BUSMEK ve Halk Eğitim Merkezlerinin Yaygın Eğitim konusundaki başarısı çok önemlidir. Bu kurslara katılarak belge almaya hak kazanan tüm kursiyerlere hayırlı olsun. Bu kurslara destek olara da teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verilirken, Metin Cesur ve Ali Ardıç yönetimindeki Folklor ekipleri birbirinden güzel gösterilerini sundu. Elbeyli mahallesi Giyim Kursu Öğretmeni Birgül Yakut’un hazırladığı defile sahnelendi. Protokol üyeleri ile birlikte kesilen açılış kurdelesinin ardından protokol heyeti tüm sergi stantlarını tek tek dolaşarak çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.


Leave A Reply

Your email address will not be published.