Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Düzenledi

0

Bursa Milletvekili İsmail Aydın İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersek Halk Eğitim Merkezinin yılsonu sergi törenine katıldı.

İznik Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen kursların yılsonu sergisi ve belge dağıtımı töreni gerçekleşti. İznik Halk Eğitim merkezi Müdürlüğünde 2014 -2015 Eğitim öğretim yılında mesleki teknik ve genel bilgi kurslarının yılsonu servisi ve belge dağıtım törenleri İznik Zeytin Kooperatifi Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardında İznik Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ablak açılış konuşmasında ” İznik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün 2014/2015 Öğretim Yılı “Yıl Sonu Sergisi ve belge törenine” hoş geldiniz der tüm katılanları kurumum adına saygıyla selamlıyorum. Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. “Her zaman ve her yerde; yediden yetmişe eğitim” ilkesine göre hareket eden Halk eğitimi merkezlerinde; iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; halkımızın talepleri doğrultusunda kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanmaları ev ekonomisine katkıda bulunmaları imkânı sağlanmaktadır. İlçemiz genelinde bu güne kadar 41 branşta 148 adet kurs açılmış olup bu kurslara 1761 Bayan 1033 erkek olmak üzere 2794 kursiyer katılmıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonuna kadar kursiyer sayımızın 3500 olacağı ön görülmektedir. Öğrenme bir haktır, bir araçtır, bir sevinçtir ve paylaşılması gereken bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu paylaşıp kurslarımızın açılmasında katkısı olan herkes teşekkür ediyorum. Tüm öğretmen ve usta öğreticilerimize ve sergimize uzaktan ve yakından teşrif ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm protokol üyelerine ve saygıdeğer halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Zeytin Kooperatifi Yılsonu sergisine, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Büyükşehir İznik Koordinatörü Serkan Acar, İznik Belediye Meclis Üyesi Öner Erim, İznik İlçe Spor ve Gençlik Müdürü İsmail Aktaş, İznik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Yıkılmaz, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ile yöneticileri, Okul Müdürleri, Bursa bölgesinden Halk Eğitim müdürleri katıldı.

Açılış sonrasında stantları gezen AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, kursiyerlerin çok başarılı çalışmalar elde ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kursiyerlerle stantlarda sohbet eden İsmail Aydın, taleplerini dinledi. Taleplerin yerine getirilmesi için ellerinden gelen çabayı sarf edeceğini ifade eden Aydın, öğretmen ve kursiyerlere çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İznik Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 8 ayrı kurs kursiyerleri tarafından yapılan sergi de birbirinden güzel el sanatları sergilendi. Yılsonu sergisine kursiyerler ve kursiyerlerin yakınları da yoğun ilgi gösterdi. Makine Nakısı Sevil Yalçın, Emine Ermiş, Sema Aydın, Vildan Yılmaz, Giyim Birgül Yakut, Nezahat Kahraman, El Sanatları Pınar Raşitoğlu, Hacer Ceylan Kaynar, Çini İşletmeciliği Gülay Yazıcıoğlu, Duygu Özbek, Bahar Rüzgar Erişen, Halk Oyunları Ali Ardıç, Metin Cesur, Hasibe Asya Ardıç, Meral Kaya, Atabey Ardınç, Hüsn-i Hat Ali Ezgi, Engeliler Merkezi İsmail Güney, Model Uçak Barış Karakaş öğreticilerin verdiği kursların belge törenleri gerçekleşti. Belgeler protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sunulmasının ardından sergi gezildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.