Eşsiz Lahitin Çıktığı Tarlayı Kazan Defineciler Suç Üstü Yakalandı…

0

Hisardere yolu üzerindeki zeytinlikten çıkarılan eşsiz lahitlerin bulunduğu tarlada kaçak kazı yapan defineciler aynı bölgede bir tarihi eser daha buldu. İstanbuldaki bir alıcı ile irtibata geçen iki kardeş tarih ve şifreli para ile tarihi eseri fotoğraflamak için kazı yaptığı esnada jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. izmir eskort

SİT alanı olarak ilan edilen bölgede kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan Jandarma ekipleri derhal harekete geçti. Gece saat 02.00 sıralarında zeytinliğe gelen O.K. ve S.K. kardeşler, kazı yapacakları alandaki kar ve buzları temizledikten sonra kazı yapmaya başladıkları sırada Jandarma tarafından suç üstü yapılarak gözaltına alındı. Şüphelilerin yanlarında getirdikleri 2 adet detektör, kazma ve 2 adet şişleme aletine el konuldu.

YENİ BİR LAHİT Mİ BULDULAR…

Jandarma Komutanlığı’ne götürülen iki şüphelinin üzerinde yapılan aramada, üzerinde tarih ve harfler bulunan kağıt para ile şifreli kağıtlar bulundu. Şüpheliler verdikleri ifadede, çıkaracakları tarihi eseri İstanbul’da bulunan bir kişiye satacaklarını belirterek, “İstanbul’daki alıcı üzerinde tarih ve şifre yazılı parayla tarihi eserin önünde fotoğraf çektirerek göndermemizi istemişti. Fotoğrafa bakıp almak üzere İznik’e geleceklerdi” diye konuştu.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen O.K. ve S.K. kardeşler “izinsiz kazı yapmak” ve “Tarihi eser kaçakçılığı” suçundan tutuklandı. İstanbul’dan şifreli notları gönderdiği bildirilen alıcı ise aranıyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.