Dünyalar O’nun Oldu…

0

İznik’in Boyalıca Mahallesinde ikamet eden İsmail ve Nurgül çiftinin 26 yaşındaki oğlu Halil İbrahim Karatekin 3 yaşında iken geçirdiği havalenin ardından hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı kalarak yaşamaya başlamıştı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın göreve geldiği günden bu yana engelli bireylerle özel olarak ilgilenip destek olurken onların hayatını kolaylaştırarak soysal hayata entegre olmalarını sağlayacak bir çok proje ve çalışmayı da hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Osman Sargın beraberinde ki Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ile birlikte Boyalıca Mahallesi’nde engelli bir gence akülü sandalye hediye etti.

Nerede bir engelli kardeşimiz olduğunu duysak ona el uzatmaya çalışıyoruz diyerek konuşmasına başlayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Göreve geldiğimiz Mart 2014 itibariyle ilçe sınırlarımız içinde elimizi uzatmadığımız engelli kardeşimiz kalmayacak dedik. Engelsiz yaşam merkezimizi hayata geçirerek kardeşlerimizin sosyal hayattan kopmamaları, eğitimlerine katkı sağlamaları, hayata entegre olarak, üreterek hem kendilerine hem de topluma katkı sunmalarını sağladık. Bunun yanı sıra bakıma muhtaç engelli kardeşlerimizin bizlere ulaşan veya ulaşmayan tespit ederek ihtiyaçlarını sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Bu kapsama bugün Halil İbrahim kardeşimizin de bir akülü sandalye ihtiyacı olduğunu duyduk. Duyar duymazda harekete geçerek kendisine bunu temin ettik. Onun sevinci, gözlerinde ki mutluluk bizleri de mutlu ediyor. Rabbim tüm kardeşlerimize şifa versin” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.