CHP İZNİK’TE KADIN BAŞKAN DÖNEMİ

0

İznik’in ilk kadın başkanı seçildi. Mevcut başkan Ayan Özer’ in aday olmayacağını açıklamasından sonra. Çalışkan başkanlığında tek liste ile seçime gidildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İznik İlçe Teşkilatı’nda bugün yapılan olağan genel kurul ile yeni ilçe başkanı belirlendi. CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Orhan Sarıbal, CHP Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP’nin diğer ilçe teşkilat başkanları ile partilerin yoğun katılım gösterdiği. Ayan Özer’in aday olmadığı kongrede tek aday olan Asiye Çalışkan 132 delegenin 91’nin oyunu alarak CHP’nin yeni İznik İlçe Başkanı oldu. CHP de başta İznik olmak üzere, Mudanya,-Karacabey ve Orhangazi de kadın başkan sayısı 4 oldu.

“Doğru yerde, doğru insanlar ile olduğumuzun farkındayım”

Asiye Çalışkan konuşmasında, “Bugün, Kurtuluş Savaşında İznik’te yanan küçük ama etkisi büyük olan çoban ateşlerini yakma günüdür. Bu yarış artık tek başına koşulabilecek bir yarış değil, engelli ve inanılmaz sürprizlere inanarak birlikte koşacağımız bir yarıştır. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Sizlere bakınca gözlerinizdeki ışıltıyı, kalplerinizdeki altı okun sevdasını görünce doğru yerde, doğru insanlarla olduğumuzun farkına bir kez daha varıyorum. Daha çok çalışarak kavgamızı, çabamızı, alın terimizi, emeğimizi bir araya getirmeye kararlıyız.”

“Bizler bu ülkenin evlatları, vicdanlarıyız”

Girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmamak için bir araya geldik diyen Çalışkan, “İşçiler, memurlar, öğrenciler, çiftçiler ve tüm ülkemin güzel insanları artık ezilmiş, sıkıştırılmış ve üretemez hale gelmiştir. Atamıza, bayrağımıza, Cumhuriyet değerlerimize her türlü saldırı ve baskı devam etmektedir. Şimdi durmak zamanı mı? Herşeyi akışına bırakıp seyretmek zamanı mı? Biz ne için mücadele ediyoruz? kimsenin umrunda değil deyip, çekilme zamanı mı? Tabi ki hayır! Biz Cumhuriyet Halk Partililer bu ülkenin evlatları, vicdanlarıyız. İşte bundan dolayı her yer yangın yeriyken duramayız. Çalışmak, her daim koşar adımla hedefe ulaşmak için tüm kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakıp el ele, kol kola kenetlenip dostça, kardeşçe birbirimize kalkan olmalıyız.

“Zaman korkmak, yılmak, pes etmek zamanı değildir.”

Ülkem ve yaşadığım güzel ama sahipsiz, bakımsız ve rant kapısı görülen İznik için ekip arkadaşlarımla beraber birlikte mücadele edeceğim. Bizler meydanlara indiğimiz de en büyük gücümüz siz Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin manevi katkıları olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını İznik Belediyesi’nde dalgalandırmak en büyük hedefimiz olacaktır. Zaman korkmak, yılmak, pes etmek zamanı değildir. Umudun olmadığı yerde hayat biter. Gün birlik günüdür. Azimle karanlıktan aydınlık günlere yürüme günüdür.

Yeni Başkan Asiye Çalışkan’ın Yönetimi su isimlerden oluşuyor; Selma Acaroğlu, Halil Ataş, Barış Aydın, Mehmet Çakıroğlu, Sadullah Eşiyok, Ferizan Gök, İbrahim Güngör, Semih İçer, Ali Hakan Kabakçı, Hüseyin kutlu, Ayşe Filiz Salıcı, Ali Osman Şahin.


Leave A Reply

Your email address will not be published.