Büyükşehir’den Yenişehir’e Süt Toplama Merkezi

0

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir’in Çardak Mahallesi’ne yaptırılan süt toplama merkezi hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir’de ulaşımda 60 milyon TL’nin üzerinde, altyapıda 100 milyon TL’nin üzerinde yatırımın hayata geçirildiğini belirterek, devam eden ve projelendirilen yatırımlarla birlikte ilçeye 242 milyon TL’lik hizmet kazandırıldığını söyledi.

Bursa’da hayata geçirdiği yatırımlarla kentin yaşam kalitesini her geçen yıl daha da yukarılara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları yapmaya devam ediyor. Yenişehir ilçesinde de daha sağlıklı bir yaşam için özellikle altyapı, ulaşım ve kırsal kalkınma yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Çardak Mahallesi’ne de Süt Toplama Merkezi kazandırdı. Çardak, Ebeköy, Kıblepınar ve Alaylı’daki süt toplama merkezleri için 450 bin TL harcanırken, 13 aynı merkeze verilen ilave süt soğutma tankları ile birlikte sadece bu alandaki yatırım 1,5 milyon TL’yi aştı.

Yıllardır konuşuldu, şimdi yapılıyor

Yenişehir’in Çardak Mahallesi’ne kazandırılan Süt Toplama Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönemin hizmet dönemi olduğunu hatırlatarak, yıllardır konuşulan hizmetlerin bu dönem bir bir hayata geçirildiğini vurguladı. Yenişehir ilçesinde de her alanda ihtiyaç duyulan hizmetlerin artık sırasıyla yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Yenişehir’de bu dönem farklı bir dönem. Artık her türlü hizmet sürdürülüyor. Her alanda Büyükşehir var. Yaptığımız yol yatırımları 60 milyonu geçti. Yine altyapı yatırımları 100 milyonu buldu. Altyapı hizmetleri, yapımı süren ve planlananlarla birlikte 132 milyonu geçiyor. İlçeye yaptığımız ve sürmekte olan hizmetlerin tümü 242 milyon TL’yi buluyor. Bunlar çok büyük rakamlar. Baba Sultan Parkı’nda çalışma başladı. Sinan Paşa Külliyesi’nde, çarşılarda restorasyon sürüyor. Kapalı Pazar yeri inşaatı başladı” dedi.

Çiftçinin yüzü gülsün

İlçe merkezinin yanında kırsal bölgelerde de kalkınmanın sağlanması için sulama göletlerinden ürün toplama merkezlerine kadar her alanda çalıştıklarını dile getiren başkan Altepe, “Bu hizmetleri yapıyoruz, yeter ki insanımız kazansın, köylerden göç olmasın. Çiftçimizi, hayvan yetiştiricimizi nasıl mutlu ederiz, onu düşünüyoruz. Bunlara kafa yoruyoruz. Ürünlere dünya pazarlarında nasıl yer buluruz? Avrupa hallerine ürünleri nasıl ulaştırırız? Onlar bizden nasıl ürün istiyor? Tarım şirketimiz her alanda çalışıyor. Ürünler tarlada kalmasın istiyoruz. Körfez ülkeleriyle görüşüyoruz. Bursa kırsal kalkınmada örnek olsun, kırsalda yaşam kalitesi artsın diye bu yatırımları yapıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız süt toplama merkezimizin de bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de konuşmasında süt toplama merkezleri ve süt soğutma tanklarıyla ilçedeki süt üreticilerinin önemli bir eksiğinin kapatıldığını belirtti. Çelik, ilçeye kazandırdıkları hizmetler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Çardak Mahallesi Muhtarı Emin Çakır da kazandırılan tesisin hayvancılığın yaygın olduğu mahalle için büyük taşıdığını belirterek, destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.