Başkan Sargın’dan Vali Pehlivan’a Veda Yemeği

0

Veda yemeğine Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcısı Sertaç Bozkurt, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda, dernek ve kooperatif temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ile Gaziler ve Şehit Aileleri’nin katılımıyla gerçekleşti. bornova escort

“Vali Pehlivan İzniklilerin Gönlünü Fethetti”

Başkan Sargın konuşmasında “Eski Kaymakamımız, Yeni Bayburt Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın veda yemeğine hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Sevgili dostlar iki yıldan bu yana birlikte çalıştığımız, çok değerli kardeşimiz Allah nasip etti Bayburt Valisi olarak ilçemizden gönderiyoruz. İlçemize kıymetli katkıları oldu. İlçemizde halkla olan ilişkileri her kesimden takdir topladı. Şüphemiz yoktur ki aynı çalışmaları, hakla olan ilişkilerini Bayburt’ta da gerçekleştirecektir. Biz kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. Şundan da çok mutluyuz. Artık Bayburt’ta da İznik’in bir temsilcisi var. Kendisi bizim bir hemşerimiz gibi, adeta bir İznikli gibi bizleri orada temsil edecek. Allah utandırmasın, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Tüm ilçe adına da bizden yana haklarımızı helal ediyoruz. Kendisinden de bize haklarını helal etmesini rica ediyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Sargın, Vali Pehlivan’a İznik Çinisi ve Allah (C.C) 99. İsmi lafsından oluşan özenle hazırlanan bir pano hediye etti.

Veda yemeğine katılan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz da konuşmalarında Bayburt Valisi olarak atanan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’a yeni görevinde başarılar dileyerek günün anısına hediyelerini takdim ettiler.

“İznik’i Sizlere, Sizleri de Allah’a Emanet Ediyorum”

Bayburt Valisi olarak atanan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise veda niteliğinde ki konuşmasında” Saygıdeğer dostlarım. Bu gece için özel bir konuşma hazırlamadım. Asıl olanın dudaktan değil, yürekten konuşmak olduğuna inanıyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarım İzniklilerle bu süre zarfında yüreğimizi paylaşmaya çalıştık. Ben İznik’e tayin olmadan önce hiç İznikli tanıdığım yoktu. Bugün ise yüzlerce, binlerce İznikli gönül dostumun olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Önümüzde ki hafta nasip olursa yeni görev yerimize doğru yola çıkacağız. Güzel duygularını ifade eden meslektaşlarıma ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben geçtiğimiz Mayıs ayında meslekte 17.yılımı tamamladım. Bu 17 yıl içerisinde çok değişik il ve ilçelerde görev yapma şerefine nail oldum.8-9 durak geçirdik mesleğimizde. Her durakta sizler gibi insanlarla, gönül dostlarıyla tanıştık. Aslında bizim sermayemizde bu oldu. Gönül heybemize sizler gibi değerli insanların sevgisini koyarak bir sonra ki durağa doğru o heybeden güç alarak yol aldık. İznik’e çok güzel duygularla geldim. Çok şükür ki bu güzel duygular kat be kat arttı. Ve çok güzel duygularla da ayrılıyorum. İznik’i adeta kendi memleketim sayıyorum. Şuanda da memleketinden gurbete uğurlanıyormuş gibi hissediyorum. Burada olan olmayan, sizlerin şahsında bütün İznikli dostlarımız bizim birer adeta akrabamız gibidir. Yarın bir yerde İznik kelimesi geçtiğinde inanın yüreğimin bir köşesinde çok hoş duygular tezahür edecek ve varsa da elimizden gelen bir şey de onu yapma gayretinde olacağız.2 yıl bakıldığı zaman kısa bir süre gibi gözükse de dolu dolu geçirdik. Bu süre zarfında başta belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, tabi ki ilde Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, bütün ilgili birimleri, kooperatiflerimiz, derneklerimiz, sivil toplum teşkilatları, siyasi partiler ve tüm İznikliler hep yanımızda oldular, ilk günden itibaren sıcaklığınızı ve ilginizi esirgemediniz. Bizlerde naçizane buna layık olmaya çalıştık. Merkezinden tüm mahallelerine kadar. Huzurlu, güzel İznik ilçemizin, daha da huzurlu, birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine, daha gelişmesine katkımız olduysa gerçekten mutlu olurum. Gerçekten burada çok güzel bir ahenk var. Gerek kamu kurumlarımız arasında, gerekse vatandaşlarımız ile. Tabi ki bu takım işidir. Herkesin katkısıyla olan bir şeydir. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu bir veda konuşması olmasın. Vedalar ister istemez hüzünlü oluyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hem gittiğimiz yerin kapısı hem de evimizin kapısı sonuna kadar açıktır. Bunu ifade etmek isterim. Her zaman sizlerle görüşmek, bir araya gelmek isterim. Karşılıklı hakkımız hukukumuz olmuştur. Benden yana hepsi helal olsun. Lütfen sizlerde haklarınızı helal ediniz. Sağ olun, var olun. İznik’i sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Ardından ise duygu ve düşüncelerini belirtmek isteyen kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda temsilcileri adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Bayburt Valisi olarak atanan Pehlivan yemeğin sonunda misafirleri ile tek tek vedalaşarak, ayrıldı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.