Balık ölümleri ile ilgili soruşturma tamamlandı

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik Gölü’nde son zamanlarda görülen balık ölümleriyle ilgili konuştu. Sargın yapılan son analizlerde gölün kirli olmadığının görüldüğünü, ölümlerin kirlilik ile bağlantısı olmadığını belirtti. Sargın yaptığı açıklamada “yapılan son analizlerde gölün kirli olmadığının ortaya çıktığını ve ölümlerin kirlilik ile bağlantısının olmadığını söyledi. Basın ve medya da İznik Gölü’nün kirliliğinden kaynaklanan balık ölümlerinden bahsediliyor. Çok şükür yapılan incelemeler sonucunda balıkları öldürecek kadar bir kirlilik olmadığı yapılan analiz ve incelemeler neticesinde ortaya çıkmıştır. Fakat bu balıkların ölüm nedeni nedir diye sorular soruluyor. Bu balıklar genelde bizim saka gibi ve diğer balık tutmak için konulan tuzak diye tabir ettiğimiz araçlar göle konularak günlerce ellenmiyor. Bunlara takılan balıklar da açlıktan ve ya diğer sebeplerden ölüyor. Bunları toplayan vatandaşlar ise ölü balıkları göle geri atıyor. Sebeplerden biri bu. Ayrıca ölümü en zor gerçekleşen balık İsrail Sazanı diye tabir edilen balık. Farkındaysanız başka bir türden ölü balık göremiyoruz. Eğer suda kirlilik olsaydı bizim kızılkanat diye tabir ettiğimiz balıklar, sarıbalıklar, akbalıklar, yayın balıkları da kıyılarda görürdük. Ve yapılan son analiz ve incelemelerde gölde kirliliğe rastlanmamıştır” dedi.

Sosyal medyada da büyük yankı bulan balık ölümlerinin ardından Kaymakam Ali Hamza Pehlivan İlçe Gıda Tarım ve Hayavancılık Müdürlüğü’ne, talimat vererek balıkların ölüm nedenin araştırılıp incelenmesini istemişti. Bu inceleme tamamalandı. Kaymakam Pehlivan balık ölümlerinin kaçak avlanma nedeniyle ortaya çıktığını açıklarken şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

BALIKLARDA AĞ YARALARI TESPİT EDİLDİ

Soruşturma sonucunu basınla paylaşan Kaymakam Pehlivan, “İncelememiz sonrası ölen balıkların tek tip balık olduğu anlaşıldı sadece İsrail sazanı. Ayrıca bütün balıklarda ağ yaraları da mevcut. Zaten av yasağı olduğundan dolayı birileri tarafından bu balıklar göle bırakılmış. Durum çok net bu olayların faillerini araştırıyoruz. Yasak dönemde av ile ilgili denetimleri de Jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz sıklaştıracaklar” diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.