AKÇAALAN 3. Kez Başkan Seçildi…

0

İznik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olağan genel kurulu belediye düğün salonunda gerçekleştirildi. 1436 üyesi bulunan oda seçimlerine tek liste ile gidilirken seçimlerde 146 üye oy kullandı.

Divan başkanlığını BESOB başkanı Arif Tak’ın yaptığı genel kurulda divan üyeliklerine ise Recep Uslu, Aydın Yürük ve Serkan Acar seçildiler. Genel kurulda dört yıllık yönetim ve denetim kurulu raporları tek tek okunarak üyelerin oylarına sunuldu. Üyelerin yönetim kurulunu ibrasının ardından ise seçimlere geçildi. Tek adaylı gerçekleşen seçimlerde mevcut başkan Kadir Akçaalan üyelerin oyları ile güven tazeleyerek 3. kez başkan seçildi.

Akçaalan üyelere hitaben yaptığı konuşmada “ İznik olarak neredeyse tamamen tarımla geçinen bir ilçeyiz sanayimiz yok üniversitemiz yok çiftçi ve esnaf olarak birlikte hareket eden bir halkız fakat ne yazıkki bu büyük marketlere ilgili girişimleri İznikte bir türlü engelleyemedik İZnikte biz 1500 üyesi olan bir Esnaf Topluluğuyuz, Söförler odasının 300 üyesi ve Ticaret odasının ise 600 üyesi var yani 2400 esnaf üyemiz var hiç kimse sahip çıkmayıp sadece biz esnaflar olarak İZniğimize sahip çıksak yine kalkınırız ne yazıkki öncelikle esnaflar olarak biz birbirimize destek vermiyoruz arkadaşlar öncelikle birbirimize sahip çıkalım eğer biz birbirimize sahip çıkmazsak bize hiç kimse sahip çıkmaz, milliyetçilik birliktelik önce yerelsen başlar onun için sizden öncelikle istirham ediyorum üç kuruş fazla olabilir ama yerelden alışveriş yapalım çünkü böyle yaparsak o para zaten size geri dönecek. Biz birlikte olursak güçleniriz. Büyük marketler ne yapıyor, parayı alıyor akşam kasayı kapattığı zaman parayı genel merkez hesabına havale yapıyor tek bir yatırım yapan market var mı İznik’e. Bir öğrenciye burs veriyorlar mı ?, Belediyenin tek bir organizasyonuna destek oluyorlar mı? Ramazanda yardım yapan var mı? Ne yapıyorlar İznik’ten parayı toplayıp gidiyorlar. Biz bunları halka anlatmaya çalışıyoruz ama öncelikle esnaf kuruluşlarına anlatmamız lazım biz birlik olursak halk bizi destekler ama biz birlik olamazsak zaten halkı nasıl yanımızda tutacağız. Sizlerden tek ricam bu bir olalım, birlik olalım esnafımıza sahip çıkalım hepimiz kazanalım” diye konuştu.

Yapılan seçim sonrasında Kadir Akçaalan 3.kez başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu Ersin Temel, Nihat Temel, Ethem Aydın, Müjdat Arabacı, Rıdvan Cinal, İbrahim Çil, Mehmet Şen ve Hamit Ferik’ten oluştu.

Haber: Uğur Demirtaş

Leave A Reply

Your email address will not be published.