Adliye’de Şok İhraç…

0

İznik Adliyesinde görevli Asliye Ceza Hakimi S.T. HSYK’nın FETÖ/PDY’nin yargıda yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 202 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından İznik Asliye Ceza Hakimi S. T. polis tarafından gözaltına alındı.

Polis tarafından gözaltına alınan Hakim S.T.’nin emniyetteki sorgusu devam ederken evinde ve Adliye Sarayındaki odasında da arama yapıldı. S.T.’nin sorgulanması için Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

HSYK Genel Kurulunun dünkü toplantısında alınan karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.Kararda, FETÖ/PDY ile ilgili bilgilere yer verilerek, ekteki listede isimleri bulunan 202 hakim ve savcı açığa alınmadan direkt ihraç edildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz,yaptığı açıklamada “Etkin pişmanlık nedeniyle tanıklıkta bulunan hâkim ve savcıların ifadesiyle oluşan bir liste bu. Çapraz anlatımlarla ifadeleri değerlendirdik. Oybirliği ile açığa almadan direkt ihraç kararını verdik” dedi. Son ihraçlar ile birlikte FETÖ’den ihraç edilen hâkim – savcı sayısı 4 bin 88’e yükseldi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.