220 Yıllık Ahşap Camii Restore Edilip İbadete Açıldı

0

İnikli Mahallesi’nde 1800’lü yıllarda inşa edilen caminin restorasyonunun ardından gerçekleşen açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, İnikli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Daire Başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile İniklili vatandaşlar katıldı.

Açılışı yapılacak bu camide edilen duaların kabul olmasını dileyerek konuşmasına başlayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle ilk günkü orijinal haline kavuşan camimiz İnikli mahallemize hayırlı olsun. Camimizin restorasyonunda başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, yüklenici firmaya ve çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Şimdiden sonra bizlere düşende bu camiyi doldurarak ibadetlerimizi yerine getirmek.1800’lü yıllarda ecdadımızın inşa ettiği ve 200 yıl ayakta kaldıktan sonra yıkılmaya yüz tutan camimiz bu gün ilk günkü haliyle ayakta. Bizlere yakışanda bu eserlere sahip çıkmak. Vatandaşımızın halkımızın hizmetine sunmak” dedi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan açılıştaki konuşmasında “Anadolumuzun ve İznik ilçemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan İnikli Mahallemiz de böylesine güzel bir eserin yeniden ayağa kaldırılmış olması mahallelilerimiz ile birlikte bizleri de son derece mutlu etti. Feyz ve bereket ayı olan Ramazan ayı bizleri bir araya getirerek paylaşımda bulunmamızı sağlıyor. Camilerimiz de bizleri bir araya getiren en önemli yerlerin başında geliyor. Dolayısıyla mana değeri son derece yüksek olan Ramazan ayında böyle bir eserin açılıyor olması inşallah hayırlı ve bereketli yarınlara vesile olacaktır” dedi.

Bugün güzel bir ramazan akşamında güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bizler de bugün güzel ilçemiz İznik’te bu güzel akşamı taçlandıracak bir açılış yapacağız. Yaklaşık 1800’lü yıllarda yapılmış ve 200 yıla yakın ömrü olan ve Bursa’mız da ki 5 adet Ahşap Camilerden biri. İznik’te iki tane bulunuyor. Bir diğeri de Elmalı da. İlk günkü orijinal haliyle restore edilmesiyle birlikte açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben bu konuda katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler böylesine güzel bir dinin mensupları, böylesine güzel bir Peygamberin de ümmetiyiz. Bizler bu milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıkıyoruz. İnşallah sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Tarih boyunca bizler hep örnek millet olduk. Öncü olduk ve bu güzel kültürleri yaşattık. Büyük bir misyon üstlendik. Bu büyük milletin, büyük ecdadı dünyaya her şeyi öğretti. Bizlerde onların yolundan gitmeye gayret ediyoruz. Kötü emelleriyle bu milletin üzerinde oyun oynamaya çalışan eller hiçbir zaman muvaffak olamadı. Geçmişte de olamadı, 15 Temmuz da da olamadı inşallah kıyamete kadarda olamayacaklar. Kıyamete kadar ezanlarımız minarelerimizden, şanlı bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam edecek. Onun için bizlerde çalışacağız.1800’lü yıllarda yapıldığı anlaşılan bu camimizde de çevresinin düzenlenmesi, restorasyonu, içiyle,dışıyla tüm çevresiyle birlikte camimiz orijinal haline kavuşmuş durumda.Ecdat yadigarı bu eserimizde orijinal haline dönüş oldu.İnşallah şimdiden sonra da onu şenlendirmekte bizlere düşüyor” dedi.

Osmangazi eski Müftüsü Hasan Hüseyin Acar ‘ın duası eşliğinde yapılan kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve mahalle halkı teravih namazı için Ahşap Cami de hep birlikte saf tuttular.

Leave A Reply

Your email address will not be published.