17 Mahallede 40 Bin Parsel Yeniden Çizilecek

0

Bursa Kadastro il Müdürlüğü yetkilileri kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlar ile bir araya gelerek sağlıklı sonuçlar elde edilmesi için yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verip Muhtarların çalışmaları yakından takip etmelerini istedi.

Konuyla ilgili olarak Mahalle Muhtarlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik..Bursa Kadastro İl Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda Muhtarlarımızı bilgilendirdik ve İznik İlçemize bağlı Aydınlar, Çakırca, Candarlı, Derbent, Elbeyli, Elmalı, Göllüce, Gürmüzlü, Hisardere, İnikli, Mustafalı, Müşküle, Orhaniye, Osmaniye, Ömerköy, Sansarak ve Tacir köylerinde yaklaşık 40 bin parselin yeniden ölçülerek sınır kaymaları düzeltilecek..

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Kadastro Harita ve bilgilerinin güncellemesi için 22 bölgede çalışma başlatırken ilçemizde de 17 köyde yeniden kadastro çalışması yapılacak. Bu amaçla, 3402 Sayılı Kanununun 22. maddesi (a) bendi uyarınca, Pafta ve Teknik arşiv verilerinin bilgisayar ortamına aktarılması ve Mekansal Bilgi Sistemini güçlendirmek amacı ile yapılacak olan çalışmada parsel sınırları yeniden gözden geçirilerek mevcut sınır kaymaları yeniden hesaplanıp düzeltilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan ölçüm işlemleri 2017 yılının ilk günlerinden itibaren başlayacak..


Leave A Reply

Your email address will not be published.