15 Dakika Ölmesini Beklemiş

0

Kazayla vurmuş arabadan indirip ölmesini izlemiş

Hakkında ömürboyu hapis cezası istemi ile dava açılan cinayet zanlısı Erbaykır, mahkemede verdiği ifadesinde otomobilde otururken oynadığı tabancasının bir anda ateş aldığını ve bu esnada kazayla başından vurulan Şensözlü’yü araçtan indirip 15 dakika ölmesini beklediğini , ölünce de arabayı alarak cinayet mahalinden ayrıldığını öne sürdü.

Yenişehir’de emlakcılık yapan 3 çocuk annesi Sadiye Şensözlü, 6 Haziran’da ortadan kayboldu. Kendisine cep telefonu ile de ulaşamayan çocukları ve akrabaları sonuç alamayınca bulunması için savcılık ve polise başvurdu. Sadiye Şensözlü’nün kullandığı 16 HU 55 plakalı siyah renkli cip Göllüce yakınlarında sahil kıyısında terk edilmiş olarak bulundu. Aracın koltuklarında ve tavanında kan izi tesbit edilen aracın ön camınında kırık olduğu görüldü. Aracın bulunduğu alanda özel eğitimli köpeklerle defalarca ceset aranmasına rağmen bir sonuç alınamadı.

Cinayeti Kıl ve kan lekeleri ortaya çıkardı.

Soruşturmayı sürdüren polis ekipleri 385 güvenlik kamerası kaydını izleyip 176 kişinin ifadesini aldı. Şensözlü ile en son görülen İsmail Erbarkır gözaltına alınmasının ardından daha sonra serbest bırakıldı. Olay yerinde bulunan kıl ve kan numunelerinin DNA’snın Şensözlü’ye ait olduğunun anlaşılmasının ardından Erbarkır yeniden gözaltına alındı. Cezaevinde 7 yıl yattığı belirlenen Erbarkır, daha önce kabul etmediği suçunu bu kez itiraf etti. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan İsmail Erbaykır hakkında ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın görülmesine Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya katılan Şadiye Şenözlü’nün çocukları Özkan Yıldız ile Özlem Kara sanıktan şikayetci olduklarını söyledi.

Kazayla Vurmuş

Çıkarıldığı ilk duruşmada ifade veren zanlı İsmail Erbaykır, “Sohbet etmek için araba ile Sölöz’e gittik. Şadiye hanım sigara içince ben arka koltuğa geçtim. Sohbet sırasında silahımı görmek istedi. Ben de silahın şarjörünü çıkartıp kendisine uzattım. O anda namlusunda mermi olduğunu unuttuğum tabanca bir anda ateş aldı. Kurşun başına isabet etti. Hemen arabadan indim. Ardından kendisini yaralı olarak aşağıya indirip yere yatırdım 10- 15 dakika can çekişmesini izledim. Sonra öldüğünden emin olunca bir saat başında bekledim. Ardından arabayı alarak olay yerinden uzaklaştım, arabayı 20 kilometre ileride göl kıyısına terk ettim. Cesedi kesinlikle saklamadım, bulunsun diye ortada bıraktım, cesede ne olduğunu bilmiyorum.” Dedi.

Mahkeme heyeti İsmail Erbaykır’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken ikinci duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.