104 yaşındaki Hamit dede’ye bayanlardan jest

0

İznik Ak Parti Kadın Kolları İznik ilçesinde ikamet eden 104 yaşındaki Hamit Dede’yi öğlen saatlerinde evinden alarak ilk ziyaret etmek istediği yer olan Abdulvahap Tepesine çıkardı. Hamit Dede burada Türbe ziyareti yaparak dualar etti. Ardından Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tosun ve üyeleri ile sohbet eden Hamit Dede adeta tarih dersi verdi.

“Ölmeden Önceki Tek Hayalim Cumhurbaşkanımız İle Görüşmek”

Abdulvahap Tepesi’ndeki sohbetinde gençlik günlerinden bu yana birçok dersler veren Hamit Dede çok zorluklar çektiğini, çok kötü zamanlardan buralara geldiklerini anlattı. Şimdi ki halimize herkesin şükretmesi gerektiğini belirten Hamit Dede her duamda, her namazımda ülkemizin bu haline hükümetimize ve cumhurbaşkanımıza dualar ettiğini belirtirken.”Allah onları başımızdan eksik etmesin” dedi. Hamit Dede ardından geçtiğimiz haftalarda kaybettiği 80 yıllık hayat eşi olan Emine Biçer’i kabrinde ziyaret etmek istedi. Kabir ziyaretinin ardından eski inşaat ustası olan Hamit Dede ilçemizde yapında son aşamaya gelinen İznik Topkapı Camii ve Yeni Devlet Hastanesi inşaatını da görmek istediğini belirtti. Daha sonra kadın kolları üyeleri ile göl kenarında çay içen Hamit Dede yemeğin ardından evine bırakıldı.

103 yaşında olmasına rağmen esprili tavırları ve neşesi ile tüm ilçeyi kendine hayran bırak Hamit Dede’nin “Cumhurbaşkanımıza Yaverlik Bile Yaparım” sözleri günün neşe kaynağı oldu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.